Direct naar paginainhoud

Je bent of gaat


met pensioen

Na je pensioen voor de klas blijven? Of ben je met pensioen, maar kriebelt het om toch weer voor de klas te staan? Je bent niet de enige en het is nu harder nodig dan ooit! Veel gepensioneerde collega’s zijn je al voorgegaan.

 

Jouw ervaring is goud waard

Almere is een jonge stad die nog steeds hard groeit. Er zijn veel kinderen, dus ook de vraag naar leraren blijft groeien. Jij brengt een leven lang ervaring en kennis mee. Die zijn van onschatbare waarde.

 

Wil jij net als Bert les blijven geven na je pensioen? Bespreek de mogelijkheden met je voormalige werkgever, vraag een persoonlijk gesprek aan met Flevowijs of klik op de link hieronder voor de vacatures.

Bert Middelweerd

Bert is met pensioen én is parttime docent Informatica.

"Met pensioen én deeltijd voor de klas. Mijn ervaring is goud waard."

Parttime in het onderwijs levert me veel meer op dan ik had verwacht! Ik wil en kan nog veel betekenen voor anderen. Daarom zocht ik na mijn pensionering een deeltijdbaan met maatschappelijke relevantie. En waar zijn mensen met werk- en levenservaring harder nodig dan in het onderwijs?

 

Via een vriend kwam ik bij het voortgezet onderwijs terecht waar ze me met open armen ontvingen. Het contact met andere docenten is inspirerend en van de leerlingen leer ik soms net zoveel als zij van mij. Je bouwt aan een vertrouwensrelatie.

 

Met mijn levenservaring kan ik er écht zijn voor de leerlingen en actief de dialoog met ze aangaan. Het is fantastisch om te zien wat dat voor leerlingen betekent. Mijn besluit om niet thuis te gaan zitten is een win-win: voor mijzelf en voor de jeugd, die ik kan helpen op weg naar hun toekomst!

Bekijk hier het verhaal van Bert