Direct naar paginainhoud

Je bent net


afgestudeerd

Je bent net afgestudeerd en wilt voor de klas staan. Jij hebt passie voor het onderwijs en een frisse blik. Het helpen van kinderen bij het ontwikkelen van hun talenten en jouw leerlingen een stevige basis meegeven voor later is jouw ambitie.

 

Extra begeleiding

In Almere is er ruime keuze in scholen en die hebben vacatures! Op Almeerse scholen is er extra aandacht voor begeleiding van startende leraren. Ook is er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen bijvoorbeeld via de lerarenbeurs.

 

Wil jij net als Melissa je carrière starten in Almere? Bekijk dan snel de vacatures via de link hieronder.

Melissa van 't Schip

Melissa is pas afgestudeerd en geeft les aan groep 1 en 2.

"Werkervaring opdoen én fijne begeleiding, dat vond ik in Almere!"

Er zijn in Almere zóveel verschillende scholen, culturen en leerlingen. Daarom was het voor mij vanzelfsprekend om na mijn studie in Almere te blijven. Waarom niet? De aanpak is hier heel praktisch en ik krijg alle kansen om verder te groeien als docent. Ik sta sinds 3 jaar voor de klas.

 

Als beginner alleen voor de groep was best spannend, maar de begeleiding is top. Collega’s nemen de tijd voor me en ik kan allerlei opleidingen volgen. In het Almeerse onderwijs kun je je als leraar in elke richting verder ontwikkelen, het is nooit saai.

 

Ik geef les aan groep 1 en 2, de kleuters. Werken met deze kinderen is écht genieten! Ze zijn eerlijk, open en nieuwsgierig. Kinderen bereiken later zoveel meer in het leven als ze een positieve ervaring hebben gehad op school. Almere is gewoon een hele mooie stad met vriendelijke mensen. Bovendien hebben we hier alle soorten onderwijs: Dalton, Christelijk, Vrije School, Islamitisch, enzovoort. Wát je ook voor toekomst in het onderwijs voor je ziet, je vindt het zeker in Almere!

Bekijk hier het verhaal van Melissa