Direct naar paginainhoud

Je wilt weer


lesgeven

Je hebt al een lesbevoegdheid, maar geeft nog geen les of bent er een tijdje tussenuit geweest? Dit is een goed moment om weer voor de klas te gaan staan! Ook als je er al een hele tijd tussenuit bent. Net als in de rest van Nederland heeft ook Almere te maken met een lerarentekort.

 

Je bent hard nodig

Almere groeit snel en is een stad met veel kinderen. Die hebben nu en in de toekomst nieuwe leraren hard nodig! Er wordt flink geïnvesteerd om werken in het onderwijs aantrekkelijk(er) te maken. Maatregelen bijvoorbeeld om de werkdruk te verlagen. In het primair onderwijs zijn de salarissen verhoogd. Bovendien investeert Almere ook nog extra. Zo is er een lerarenbeurs beschikbaar om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

 

Wil jij net als Paul weer lesgeven? Bekijk de mogelijkheden om weer terug te keren voor de klas, vraag een persoonlijk advies aan of check de vacatures.

Paul Munting

Paul heeft na een uitstapje in het bedrijfsleven het lesgeven weer ontdekt. 

"Terug voor de klas, nu voeg ik écht iets toe."

In 2010 voltooide ik de deeltijd pabo naast mijn administratieve baan. Toen was ik druk bezig met andere dingen, waardoor de volgende stap in het onderwijs uitbleef. Tot een recruiter mij benaderde voor het onderwijs en me net dat extra zetje in de goede richting gaf. Ik wilde immers ooit voor de klas staan, dan was dít het moment. Al snel vond ik een basisschool waarmee het klikte.

 

Ik ben blij met die keuze, in deze baan voeg ik écht iets toe. Het is superleuk om met kinderen te werken, ze verder te helpen. Onderwijs is de puurste vorm van coachen. De overstap was pittig, maar met goede begeleiding vond ik snel mijn plek. Speciaal voor herintreders en zij-instromers zijn er coaches, die kijken met je mee. Samen evalueer je bijvoorbeeld een les, dat helpt enorm.

 

Ik wil doorgroeien richting bovenbouw, coördinator of misschien richting het voortgezet onderwijs. Kom eens kijken, je kunt in het onderwijs heel veel kanten op!

Bekijk hier het verhaal van Paul