Direct naar paginainhoud

Je woont en werkt


nog niet in Almere

Heb je wel eens nagedacht over leraar worden in Almere? Dit is een goed moment! Almere is een snelgroeiende en jonge stad. Er zijn dus veel schoolgaande kinderen en de vraag naar leraren is groot. Voor de klas staan in Almere betekent veel ruimte krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. Hier heb je ruime keuze in scholen, dus er is er altijd wel één die helemaal bij jou past.

 

Zet jij de stap?

Almere investeert flink in de kwaliteit van het onderwijs en haar leraren. Zo worden onderwijsassistenten opgeleid tot leraarondersteuners en ingezet om leraren wat meer te ontlasten. Er is een lerarenbeurs en jaarlijks wordt zelfs een aantal woningen speciaal gereserveerd voor leraren! Wie weet bevalt het voor de klas staan je zo goed, dat je ook wilt verhuizen naar Almere.

 

Angela heeft al de stap gezet om te wonen en werken in Almere. Wil je weten waarom zij trots is op haar keuze? Bekijk haar verhaal en check de vacatures.

Angela Esajas

Angela geeft met veel plezier les aan groep 7 en 8.

"Kinderen leren in zichzelf te geloven, daarom geef ik les'!

Als leraar doe je zóveel meer dan lesgeven! Je biedt structuur en leert kinderen in zichzelf te geloven, je opent een wereld aan mogelijkheden voor ze. Daarom ben ik trots op mijn vak als docent. Onze kinderen zijn de toekomst, zij verdienen goede leraren.

In de 10 jaar dat ik als docent werk is er een enorme professionaliseringsslag gemaakt.

 

Het schoolbestuur waar ik voor werk heeft een eigen opleidingsacademie. Ik word gestimuleerd om hier gebruik van te maken, mezelf te ontwikkelen. In plaats van te vergaderen werken we samen in expertgroepen. Zo delen we ervaringen en kennis en versterken we elkaar. In Almere kun je echt groeien als leraar én als mens, er is hier zóveel mogelijk!

 

De relatie met leerlingen, ouders en mijn teamgenoten is belangrijk voor me. Als ik de lichtjes zie in de ogen van een leerling, als deze begrijpt hoe iets werkt, dan ben ik zó trots! Dat is wat het onderwijs zo mooi maakt.