Direct naar paginainhoud

Je wilt een opleiding


tot leraar volgen

Denk je erover om leraar te worden? Leraar zijn betekent zelfstandig werken met volop persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Het is betekenisvol, afwisselend en dankbaar werk.

Heb je al een afgeronde hbo- of wo-opleiding op zak? Dan ben je direct toelaatbaar op de pabo in Almere. Deze opleiding kun je natuurlijk ook elders volgen.

 

Vwo-diploma?

Heb jij een vwo-diploma? Dan heb je een lesbevoegdheid nodig. Met jouw vwo-diploma kun je kiezen voor de pabo, maar ook voor pabo op universitair niveau. Je gaat dan tegelijk de breedte én de diepte in. Want naast de benodigde beroepsvaardigheden ontwikkel je ook een wetenschappelijke achtergrond. Aan het einde van je studie ontvang je dan 2 diploma’s: de hbo bachelor Leraar Basisonderwijs (Bachelor of Education) en de wo bachelor Pedagogische Wetenschappen (Bachelor of Science).

 

Havo of mbo-4 diploma?

Heb je een havo- of mbo 4-opleiding? Dan gelden er toelatingseisen op het vlak van geschiedenis, natuur & techniek, en aardrijkskunde. Ga naar de website goedvoorbereidnaardepabo.nl voor de eisen, de inhoud van de eventuele toelatingstoetsen en de procedures die daarbij horen.

 

Boven de 21?

Ben je boven de 21 en heb je nog geen havo- of mbo 4-diploma? Dan ben je toelaatbaar tot de Lerarenopleiding Basisonderwijs wanneer je de toelatingstoetsen en de 21+ toets hebt behaald. Deze opleiding is ook in deeltijd te volgen.

 

Baanzekerheid

De afgelopen jaren is door het kabinet veel geld geïnvesteerd in het verlagen van de werkdruk en het verhogen van salarissen. Er is heel veel vraag naar leraren in Almere, dus jij vindt zeker een baan als je klaar bent met je opleiding!

Melissa van 't Schip

Melissa is pas afgestudeerd en geeft les aan groep 1 en 2.

"Werkervaring opdoen én fijne begeleiding, dat vond ik in Almere!"

Er zijn in Almere zóveel verschillende scholen, culturen en leerlingen. Daarom was het voor mij vanzelfsprekend om na mijn studie in Almere te blijven. Waarom niet? De aanpak is hier heel praktisch en ik krijg alle kansen om verder te groeien als docent. Ik sta sinds 3 jaar voor de klas.

 

Als beginner alleen voor de groep was best spannend, maar de begeleiding is top. Collega’s nemen de tijd voor me en ik kan allerlei opleidingen volgen. In het Almeerse onderwijs kun je je als leraar in elke richting verder ontwikkelen, het is nooit saai.

 

Ik geef les aan groep 1 en 2, de kleuters. Werken met deze kinderen is écht genieten! Ze zijn eerlijk, open en nieuwsgierig. Kinderen bereiken later zoveel meer in het leven als ze een positieve ervaring hebben gehad op school. Almere is gewoon een hele mooie stad met vriendelijke mensen. Bovendien hebben we hier alle soorten onderwijs: Dalton, Christelijk, Vrije School, Islamitisch, enzovoort. Wát je ook voor toekomst in het onderwijs voor je ziet, je vindt het zeker in Almere!

Bekijk hier het verhaal van Melissa